توجه: لطفاً نظر خود را از طریق ثبت کامنت و یا  /- برای این مطلب ثبت نمایید.

آرامش

نویسنده: زهرا مصری
1401/08/27   13:06
آرامش به معنی سستی و خواب آلودگی نیست! آرامش یعنی تنظیم نیروها و قرار دادن همه ی آن ها در یک راستا، در راستای هدف و نه جنگیدن با آن ها. آرامش یعنی این که نگاه وسیع تری داشته باشیم و به جزییات و مسایل پیش پا افتاده نچسبیم.
آرامش

تعریف آرامش

تعریف آرامش کار چندان ساده ای نیست، با این حال شاید بتوانیم آن را به عنوان زندگی عاری از خشونت (فیزیکی، ذهنی، روحی و همه ی اشکال دیگر آن) و همراه با احترام، درک تفاوت ها و سعه ی صدر تعریف کنیم. آرامش بیرونی به جهان و آرامش درونی به ضمیر هر شخص بر می گردد.

آرامش بیرونی: مفهوم آرامش بیرونی که همه ی ما آن را با عنوان صلح می شناسیم، بدان معناست که بتوانیم علیرغم تفاوت های فرهنگی، مذهبی و سیاسی به یکدیگر احترام بگذاریم و عشق بورزیم.

آرامش درونی: ما باید آرامش را ابتدا در درون خود پرورش دهیم؛ یعنی باید ترس ، خشم، تعصب و فقدان مهارت های اجتماعی را (که منجر به رفتارهای خشونت آمیز می شوند) در خود بشناسیم و بر آنها غلبه کنیم. اگر نتوانیم خشونت درونی خود را کنترل کنیم، طوفان بیرونی هرگز فروکش نخواهد کرد.

زندگی در بهترین حالت خود، آشفته و پرهرج و مرج است. همه ما همیشه در عجله هستیم، چند کار را به طور همزمان انجام می دهیم و سعی می کنیم برای همه آدم ها همه کار بکنیم و ندرتاً وقت کافی برای خودمان می گذاریم. همه ما در جستجوی آرامشیم اما معمولاً آنچه که لازمه دستیابی به آن است را انجام نمی دهیم و دنبال راه هایی برای به دست آوردن آرامش می رویم که فقط هرج و مرج زندگیمان را بیشتر می کنند.

منشا اصلی آرامش در درون انسان ها قرار دارد و در واقع یک حس درونی است. هرچند عوامل محیطی و بیرونی هم تاثیر گذار هستند. آرامش یعنی لذت بردن از زندگی، امیدوار بودن به آینده، برآورده شدن نیازهای اجتماعی ، امنیت و حمایت اجتماعی. حضور افرادی که دوستتان داشته باشند یا شما آن ها را دوست داشته باشید در واقع به کیفیت زندگیتان می افزاید. نداشتن اختلالات اضطرابی و افسردگی همگی در سلامت روان و داشتن آرامش نقش بسزایی دارند.

راه و روش های افزایش آرامش در زندگی

مرتب ورزش کنید

ورزش کردن باعث ترشح اندورفین در بدن میشود که باعث ایجاد آرامش و شادی در شما میگردد. پس مرتب ورزش کنید تا استرس را از خودتان دور کنید. ضمن اینکه باید سیگار و قلیان را کنار بگذارید زیرا این موارد به شدت استرس و حواس پرتی کمک می کنند. در کنار ورزش از غذاهایی مثل گردو، آووکادو و شکلات تلخ استفاده کنید زیرا بسیار کمک کننده هستند.

نفس عمیق بکشید

دفعه ی بعد که با یک موقعیت استرس زا مواجه شدید، برای 1 دقیقه از کارتان دست بکشید و مراحل زیر را انجام دهید:

پنج نفس عمیق بکشید – در اینحالت شکم تان باید به عقب و جلو برود

تصور کنید که همه ی استرس ها با هر بازدم از بدنتان خارج میشود

سعی کنید که لبخند بزنید

برای انجام این مراحل در خانه یا سرکار در مواقع لزوم احساس راحتی کنید.

عضلاتتان را ریلکس کنید

بعد از مرحله ی تنفس، ببینید که کدام عضلاتتان تحت فشار هستند- فک، شانه ها یا هر ناحیه ی دیگری که آرام نیست- به آرامی این قسمت های بدن را لمس کنید و ماساژ دهید تا آرامش کلی بدست آورید. این کار حتی ممکن است باعث شود که شما تصور کنید در مکانی آرام بخش هستید، مثل طبیعت، ساحل، وان داغ و…

آرام جویدن را تمرین کنید

اگر میخواهید صبور بودن را یاد بگیرید و وزنتان را هم کم کنید، سر میز نهار بنشینید و به آرامی غذا بخورید. اگر غذای خود را با سرعت زیاد بخورید، باعث میشود که هم بیش از حد نیازتان غذا بخورید و هم دل درد بگیرید. به طعم، بافت و عطر غذا توجه کنید، در حالیکه غذایتان را آرام میجوید، محتویات غذا را حدس بزنید.

از شر چیزهایی که بدردتان نمی خورند خلاص شوید

انباشته شدن چیزهایی که به آنها نیازی نداریم باعث ایجاد احساس رخوت و تنبلی در ما می شود. این موارد نه تنها فضای فیزیکی اطراف شما را اشغال می کنند، بلکه ذهنتان را هم پر می کنند؛ حتی اگر از آنها هیچ استفاده ای نکنید.

بنابراین قبل از اینکه شروع به ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی تان کنید، بهتر است اول از چیزهایی که مانع آزادی فکرتان می شوند خلاص شوید. به اطرافتان خوب نگاه کنید و ببینید از چه چیزهایی استفاده نمی کنید. آنها را به دیگران بدهید، بفروشید و یا اگر قابل استفاده نیستند دور بریزید.

از سفر لذت ببرید!

تمرکز کردن روی نتیجه ی کار، میتواند به سرعت شما راخسته کند. به دنبال یک هدف جسورانه بودن به زمان و صبر زیادی نیاز دارد. هدف تان را به چند هدف کوچک تقسیم کنید تا چندین دلیل برای شادی کردن و جشن گرفتن داشته باشید. داشتن بازخوردهای مثبت مستمر، باعث میشود، صبرتان زیاد شود، دلگرم بمانید و همچنین لذت بیشتری در رسیدن به اهدافتان ببرید.

بیش از حد به خودتان سخت می گیرید

همه ما عیب و نقص هایی داریم و از وجود این عیب ها ناراحتیم. این احساس برای همه یکسان است؛ اما درباره شما کمی شدیدتر است چون قبل از اینکه دیگران شما را قضاوت کنند، خودتان را با سخت گیری بیش از حد مورد قضاوت قرار می دهید.

اگر این مساله را بفهمید و کاملا درکش کنید، احساس آزادی بیشتری خواهید کرد. در واقع چیزی که شما خودتان از قبل آن را به خودتان نگفته باشید به ذهن دیگران هم خطور نمی کند. اول باید از قضاوت های خودتان خلاص شوید و بعد به فکر خلاصی از ترس قضاوت دیگران بیفتید.

بر روی نقاط مثبت تمرکز کنید

سرزنش کردن خودمان برای کارهایی که انجام ندادیم، کمک کننده نیست. بجای آن باید برای کارهایی که انجام دادیم سپاسگزار باشیم. باید تمرین کنیم که نیمه ی پر لیوان را ببینیم. با اینکار با استرس و فشار کمتری مواجه میشویم؛ مثلا وقتی مشکلی پیش می آید به این فکر کنید که این موضوع باعث شد چیز جدیدی درزندگی یاد بگیرید.

انتظار نداشته باشید که بی عیب و نقص باشید

هیچکس کامل نیست و این اشکالی ندارد. کسی که ادعای کمال میکند، یک انسان دروغگو است. اگر از خودتان انتظار داشته باشید که بی عیب و نقص و کامل باشید-و یا از هر کس دیگری- فقط به خودتان استرس وارد میکنید چون این امکان پذیر نیست.

با افرادی که مانع راهتان می شوند خداحافظی کنید

موقع فکر کردن به زندگی تان ممکن است متوجه شوید یکی از جنبه هایی که باید روی آن کار کنید روابطتان با دیگران است. اگر افراد خاصی در زندگی تان وجود دارند که شما را به عقب هل می دهند و مانع پیشرفتتان می شوند، وقتش رسیده که با آنها خداحافظی کنید.

از افراد سمی و کسانی که انرژی منفی دارند فاصله بگیرید. با این کار می توانید وقت بیشتری را در کنار افرادی دوستشان دارید و آنها هم شما را دوست دارند بگذرانید.

صبور بودن را هر روز تمرین کنید

با استفاده از راهکارهای ساده ی زیر میتوانید صبور بودن را هرروز تمرین کنید. به این ترتیب، توانایی های شما برای آرام ماندن در مواجهه با استرس افزایش میابد:

هر گاه به فروشگاه، نانوایی و… میروید، در صف های طولانی تر بایستید

پیاده روی های طولانی مدت داشته باشید

اگر میخواهید به دوستانتان آرام بودن را یاد دهید، این موارد را به آنها هم بگویید تا مانند شما بتوانند از استرس دور شوند.

زندگی دلخواهتان را تجسم کنید

حالا که متوجه شده اید دلتان نمی خواهد زندگی را به همین نحو فعلی پیش ببرید، وقت آن رسیده که روی زندگی دلخواهتان تمرکز کنید. شما قرار است زندگی را دوباره شروع کنید؛ اما زندگی جدیدتان چه شکلی خواهد بود؟

از خاص بودن یا بلند پروازی کردن نترسید. چشم انداز فعلی شما از زندگی جدیدتان به مرور زمان تغییر می کند و تکمیل می شود؛ اما هیچ ایرادی ندارد که چیزی را تصور کنید که واقعا دلتان می خواهد.

یادتان باشد فقط روی چیزهای عملی مثل تغییر محل زندگی یا تغییر شغل متمرکز نشوید، بلکه احساسات و افکاری که دلتان می خواهد در آینده داشته باشید را هم مد نظر قرار بدهید.

یک تکه یخ بمکید

سرمای شدید یخ توجه شما را به قطعه یخ جلب می کند. وقتی یخ را در دهانتان می گذارید، ذهن شما همه چیز را رها می کند و فقط به سرمای یخ توجه می کند. به این ترتیب می توانید تمرکزتان را از روی افکار منفی بردارید و به چیز دیگری معطوف کنید.

یک پتوی سنگین روی خودتان بیندازید

پتوی سنگین می تواند استرس و اضطراب شما را کمتر کند. فشار وزن پتو آرامش بخش است و باعث می شود تا سیستم عصبی تان در حالت استراحت قرار بگیرد و آرام شود. این کار در کاهش افکار مضطرب و نگران کننده و همینطور پایین آوردن ضربان قلب و تنفس سریع هم موثر است.

از تکنیک تنفس مربعی استفاده کنید

تنفس مربعی یکی از تکنیک های رسیدن به آرامش است. برای انجام این روش، 4 ثانیه هوا را به داخل ریه هایتان استنشاق کنید، برای 4 ثانیه آن را در سینه نگه دارید و در نهایت طی 4 ثانیه بازدم کنید. 4 ثانیه بعد دوباره همین مراحل را تکرار کنید.

موقع انجام این روش ثانیه ها را بشمارید و روی شمارش و نفس کشیدنتان تمرکز کنید. تمرینات تنفسی یکی از رایج ترین و موثرترین روش ها برای کاهش اضطراب و رسیدن به آرامش محسوب می شوند.

نکات ساده دیگر

  • برای کارهایتان از قبل برنامه ریزی داشته باشید
  • محل زندگی یا کارتان را با گل های کاکتوس پر کنید
  • روزانه 15 دقیقه در فضای سبز مثل پارک قدم بزنید
  • در یک زمان، روی یک چیز تمرکز کنید (مثلا روزانه 5 دقیقه به یک نقطه در اتاق زل بزنید و سعی کنید حواستان پرت نشود)
  • انعطاف پذیر باشید و درصورت مواجه به محیط یا مشکلات جدید انعطاف نشان دهید
  • اعتماد به نفس داشته باشید.
  • از دیگران کمک بخواهید و همفکری گروهی انجام دهید
  • احساساتتان را بروز دهید
  • دوستان خوب و حمایت کننده داشته باشید
  • به اندازه ی کافی بخوابید. حتما یک خواب کوتاه حداقل 10 دقیقه ای در میانه روز داشته باشید!
  • همیشه بخاطر نعمت هایی که در زندگی دارید سپاسگزار باشید
  • از رسانه های اجتماعی تا حد امکان دور باشید
امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: آرامش، تعریف آرامش، راه و روش های افزایش آرامش در زندگی، برای کارهایتان از قبل برنامه ریزی داشته باشید
723690
fa