بالاخره شیائومی تصمیم گرفت برای گوشی های میان رده خودش بره سراغ نمایشگرهای امولد. شیائومی چند وقتی بود که گوشی های میان رده و تقریبا اقتصادی خودش رو با نمایشگر های IPS روونه بازار میکرد و همین باعث شده بود خیلی از کاربر های گوشی های هوشمند توی این بازه قیمتی رقیب اصلی شیائومی یعنی سامسونگ رو انتخاب کنن. چون سامسونگ از نمایشگر های امولد و سوپر امولد استفاده میکرد. شیائومی زمانی که REDMI NOTE 10 رو معرفی کرد، نکته ای که نظر تمام کاربر ها رو جلب کرد نمایشگر سوپر امولد اون بود. این گوشی اوایل مارس 2021 توسط شیائومی معرفی شد و بعد از تقریبا دو هفته وارد بازار جهانی شد. ردمی نوت 10 توی بازار ایران تقریبا بین 5 تا 6 میلیون تومن معامله میشه. این گوشی با توجه به قیمت و نمایشگر امولد اومده تا توی این بازه قیمتی یکه تازی کنه.
مزایای گوشی شیائومی ردمی نوت 10
طراحی؛ ترکیبی از کیفیت و قیمت مناسب
شیائومی ردمی نوت 10 پرو از المان هایی در طراحی برخوردار شده که هم موبایل های گرا ن قیمت و هم موبایل های ارزان قیمت را یادآوری می کنند، در بهترین حالت می توان گفت طراحی این گوشی نوعی ملغمه است.
برای مثال یک جک 3.5 میلی متری هدفون روی بدنه دستگاه قرار گرفته که این روزها بیشتر در موبایل های ارزان تر یافت می شود. اما در پشت ردمی نوت 10 پرو یک گوریلا گلس اندک خمیده می یابید و خبری از پلاستیکی که بسیاری از اوقات در موبایل های بسیار گران تر یافت می شوند نیز نیست.
تنها نکته واضحی که نشان می دهد ردمی نوت 10 پرو موبایلی ارزان قیمت است، کنار ه های دستگاه است که به جای فلز، از جنس پلاستیک ساخته شده اند.
اما برجسته ترین ویژگی ظاهری که در بررسی ردمی نوت 10 پرو دیدیم طراحی آرایه دوربین های چهارگانه است. به دور لنز اصلی دستگاه نواری به رنگ نقره ای براق کشیده شده و اساسا با ساختاری روبه رو هستیم که دوربین را بسیار پیشرفته تر از آنچه که واقعا هست نمایش می دهد.
سایر جزییات هم همان چیزهایی هستند که انتظارش را دارید. با قطر 8.1 میلی متر، ردمی نوت 10 پرو موبایلی آنقدرها قطور نیست و وزن 193 گرمی هم باعث می شود ارگونومی دستگاه هنگام استفاده طولانی مدت مطلوب باشد.
نمایشگر؛ یکی از بهترین ها
ردمی نوت 10 پرو شیائومی یکی از مثال زدنی ترین نمایشگرها را در فهرست بهترین گوشی موبایل تا 8 میلیون خود دارد. این دستگاه به نمایشگری بزرگ و 6.67 اینچی از نوع OLED مجهز شده که رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل را به نمایش درآورده و از نرخ به روزرسانی 120 هرتز پشتیبانی می کند.
این نمایشگر شفافیت و کنتراست خوبی دارد، رنگ هایی عمیق به نمایش درمی آورد و به خاطر ابعاد قابل توجه اش، برای تماشای ویدیو و گیمینگ مناسب ظاهر می شود.
موبایل های ارزانی که نرخ به روزرسانی بالا دارند آنقدرها جدید نیستند، اما اکثر آن ها با پنل LCD از راه می رسند که ضعف های خود را دارد و باعث می شود هنگام اسکرول کردن، شاهد جا ماندن ردی از محتوای بالایی را مشاهده کنید. در موبایل شیائومی خبری از چنین مشکلاتی نیست.
ردمی نوت 10 پرو در محیط های بسته به روشنایی 400 نیت دست پیدا می کند، اما در شرایطی که نور زیاد است این رقم به 594 نیت هم می رسد و هنگام تماشای محتوای HDR روشنایی 1200 نیت خواهید داشت.
به این ترتیب هنگام تصویربرداری یا تماشای هرچیزی روی نمایشگر موبایل زیر نور آفتاب، با مشکل چندانی روبه رو نخواهید شد.
در مجموع باید گفت که با توجه به قیمت دستگاه، ردمی نوت 10 پرو به نمایشگری واقعا تحسین برانگیز مجهز شده.
عملکرد پردازنده؛ رضایت بخش
شیائومی ردمی نوت 10 پرو دقیقا به همان چیپستی مجهز شده که انتظارش را از موبایلی در این کلاس دارید. اسنپدراگون 732G است که به این موبایل قوت می رساند: چیپستی میان رده است که تا حد خوبی برای برای گیمینگ بهینه سازی شده و پردازشگر گرافیکی آن با کلاک بالاتری نسبت به چیپست های هم رده کار می کند.
ردمی نوت 10 پرو عملکردی عالی در استفاده روزمره دارد و برای گیمینگ هم تقریبا مناسب است. به عنوان مثال بازی فورتنایت با نرخ 30 فریم بر ثانیه و به شکلی روان روی ردمی نوت 10 پرو به اجرا درمی آید و تنها در برخی مواقع شاهد افت فریم های کوتاه مدت خواهید بود.
بازی Asphalt 9 هم بدون افت فریم های رایجی که در موبایل های این رده قیمت مشاهده می شوند اجرا می شود و می توانید از تجربه آن به شکلی روان لذت ببرید.
این قدرتمندترین چیپستی نیست که در موبایلی در این رنج قیمت خواهید یافت و همانطور که در صفحه پردازنده های درجه می بینیم، اسنپدراگون 732G در تست های نانو ریویو با امتیاز 47C به مراتب از اسنپدراگون 870 و 860 تعبیه شده در پوکو F3 و Mi 10T 5G ضعیف تر است و به پای اسنپدراگون 765G در Mi 10 Lite 5G و اسنپدراگون 750G در Mi 10T Lite 5G هم نمی رسد.
پیکربندی حافظه؛ عملکرد و فضای ذخیره سازی مناسب
چیپست اسنپدراگون 732G موجود در این دستگاه با 64 با 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی همراه شده. هرچقدر روی این موضوع تاکید کنیم که ردمی نوت 10 پرو با کمترین میزان سازش و کاستی روانه بازار شده کم گفته ایم.
به عنوان مثال این دستگاه در مدل پایه به حافظه رم سخاوتمندانه 6 گیگابایت از نوع LPDDR4X مجهز شده و حافظه داخلی اش واقعا پرسرعت است. از سوی دیگر یک مدل مجهز به 8 گیگابایت حافظه رم هم داریم که به سرعت خواندن 512 مگابایت بر ثانیه دست پیدا می کنند.
دوربین: بالاتر از سطح انتظار
شیائومی ردمی نوت 10 پرو از سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی با گشودگی دهانه لنز f/1.9 بهره مند شده و هیچکس نمی تواند انکار کند که این مشخصاتی تحسین برانگیز برای چنین موبایلی به حساب می آید.اما آنچه آرایه دوربین این موبایل را حقیقتا منحصر به فرد می کند چیز دیگری است: دوربین «تله ماکرو» 5 مگاپیکسلی با گشودگی دهانه لنز f/2.4. این یکی از بهترین دوربین های ماکرویی است که تاکنون مشاهده شده.
اما چرا این دوربین ماکرو اینقدر خوب است؟ اکثر موبایل های مجهز به سنسور ماکرو از دوربین های فوق عریض خود برای ثبت این تصاویر استفاده می کنند که باعث می شود ایزوله کردن بخش کوچکی از سوژه درون قاب دشوار شود، به این خاطر که میدان دید بسیار زیاد است. لنز ماکرو ردمی نوت 10 پرو از نمایی با زوم بالاتر نسبت به دوربین اصلی استفاده می کند (حدودا 2 برابر بیشتر) و این باعث بهبود تصاویر شده.
به این ترتیب قادر به ثبت تصاویری حقیقتا کلوزآب خواهید بود و سنسور 5 مگاپیکسلی جزییات بسیار زیادی را به ثبت رسانده و نمایان می کند. از سوی دیگر این لنز، پس زمینه را با افکت بلور بوکه تزیین می کند و برخلاف اکثر گزینه های توسعه یافته از سوی رقبا، با قابلیتی از اساس به دردنخور روبه رو نیستیم.
تصاویر زوم در ردمی نوت 10 پرو بر برش دیجیتالی متکی بوده و زوم دو برابری را با خود به همراه می آورند. از حالت تصویربرداری در شب ردمی نوت 10 پرو هم نباید غافل شد که یکی از بهترین گزینه های موجود در این دسته بندی به حساب می آید. وقتی روی حالت اتوماتیک به تصویربرداری در شرایط کم نور می پردازید تصاویر واقعا تیره گیرتان می آید. اما حالت شب واقعا انبوهی از داده را در میان سایه ها نمایان می کند.
پس از این نوبت به دوربین 8 مگاپیکسلی و فوق عریض ردمی نوت می رسد که عملکردی معمولی دارد. اگر ردمی نوت 10 تنها یک سنسور برای بالا بردن کاذب شمار سنسورها داشته باشد، آن 2 مگاپیکسلی امنی ویژن است که عملا کاربرد خاصی ندارد.
دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی Sony IMX471 عملکرد مطلوبی دارد اما بهینه سازی دامنه داینامیک می توانست بهتر باشد. این دوربین یارای رقابت با سلفی 32 مگاپیکسلی گلکسی A52 و A72 را ندارد.
لرزشگیر تصویر تنها با رزولوشن 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه کار می کند که واقعا جای تاسف دارد.
باتری؛ ظرفیت با عمر بالا
ردمی نوت 10 پرو شیائومی باتری 5020 میلی آمپر ساعتی دارد که شارژدهی مطلوبی هم به ارمغان آورده است.
هرچند انتظار می رود در حالت 120 هرتز عملکرد باتری کمتر تحسین برانگیز باشد ، اما حتی در آن حالت هم پیش از خواب حدودا 30 درصد باتری برایتان باقی مانده.
در بررسی ردمی نوت 10 پرو دیدیم این گوشی به لطف شارژ سریع 33 واتی در 30 دقیقه تا 55 درصد و در 80 دقیقه به صورت کامل شارژ می شود.
خوشبختانه شیائومی به بهانه حفظ محیط زیست آداپتور یا کابل شارژ را از جعبه گوشی حذف نکرده است.
امکانات؛ در حد استاندارد
ردمی نوت 10 پرو از یک اسکنر اثر انگشت در لبه کناری برخوردار شده و برخلاف برخی رقبا خبری از تعبیه آن زیر نمایشگر نیست. اما این حسگر به شکلی سریع و قابل اتکا کار می کند. در بالا هم مادون قرمزی می یابید که در ترکیب با اپلیکیشن Mi Remote شیائومی، نقش کنترلی فراگیر را برای دیوایس هایی نظیر تلویزیون ها ایفا خواهد کرد.
و در نهایت به یکی از مهم ترین قابلیت های ردمی نوت 10 پرو می رسیم: اسپیکرهایی که برای چنین موبایل ارزان قیمتی عالی ظاهر می شوند. اسپیکرهای دستگاه از دو درایو اصلی بهره می برند و اصوات را به شکلی رسا پخش می کنند. یکی از اسپیکرها در پایین و دیگری در بالای نمایشگر قرار گرفته است.
جالب اینکه اسپیکر بالایی خود دو خروجی دارد و صدا را هم از بالای دستگاه و هم جلوی دستگاه پخش می کند. این باعث می شود صدا به شکلی فراگیر به گوش برسد و ضمنا هنگام تجربه بازی ها، به شکلی ناخواسته خروجی اسپیکر را با دست نپوشانید.
معایب گوشی شیائومی ردمی نوت 10
اشکالات دوربین جلوی شیائومی ردمی نوت 10 با استفاده از تک لنز
اما نتیجه عکس حاصل از دوربین جلو 13 مگاپیکسلی f/2.5 برای گرفتن عکس ها و فیلم های با زاویه باز خوب است.
معایب باتری
باتری شیائومی ردمی نوت 10 قابل تعویض نیست. البته این مسئله مهمی نیست، زیرا XIAOMI REDMI NOTE 10 از طراحی unibody برای باریک تر کردن آن استفاده می کند. با این حال، اگر زمان عمر باتری به پایان برسد، نمی توانیم باتری را به تنهایی تعویض کنیم باید کلا گوشی را تعویض کنیم.
معایب بدنه
شیائومی ردمی نوت 10 (XIAOMI REDMI NOTE 10) مقاوم در برابر آب نیست ینی اینکه ضد اب نیست همچنان دارای IP53 است که هنگام پاشیده شدن گردو غبار از ان حفاظت می کند.