خواننده و اهنگساز مشهور و ثروتمندی به زندگی خود پایان داد و اطرافیان و طرفداران و جامعه را در بهت و حیرت فرو برد.
اما چرا و چگونه این اتفاق افتاد؟
آیا او عصبی و پرخاشگر یا افسرده و غمگین بود؟
مسلما شکست خورده و منزوی نبود.!
او در صحت و سلامت بود و پرونده های پزشکی نشان میداد که بیماری خاصی نیز نداشت.
همسرش فیلمهایی از زندگی روزانه او را در اختیار رسانه ها گذاشت که او در کمال خوشحالی و در ساعات پایانی زندگی خود با دختران کوچکش در حال بازی بود و میخندید.
همه همکاران و اطرافیانش او را بعنوان شخصی مهربان و بذله گو و خندان میشناختند.
اما چرا این اتفاق افتاد؟
آیا واقعه ای منجر به بروز چنین رفتاری شده یا چیز دیگری در میان بود.
روانشناسان و متخصصین پس از تحقیقات دقیق در نحوه زندگی و رفتارهای او متوجه مشکل اصلی شدند.عارضه ای که در نهایت منجر به خودکشی خواننده جوان شده بود.
افسردگی پنهان.!!
همه ما میدانیم که انسانهای افسرده بسیار غمگین و جدی یا بدبین و منزوی هستن و در اجتماع شرکت نمیکنند.اما در افسردگی پنهان علایم ظاهری گاهی برعکس است و شخص افسرده بسیار خندان و اجتماعی و گاهی بذله گو و در مهمانیها و اجتماعات بسیار فعال و سرزنده دیده میشود.
متخصصین معتقد هستند افسردگی پنهان حاصل مخفی کردن آن از طرف شخص میباشد که گاهی حتی خود شخص نیز باور میکند که سالم است و نیازی به کمک ندارد.
گرچه افسردگی پنهان به ظاهر قابل رویت نیست اما تغییر در عادات زندگی مثل پرخوری یا کم خوری یا بیخوابی و پرخوابی و همینطور تغییر در رفتارهای اجتماعی میتواند از نشانه های افسردگی پنهان باشد.شخصی که با وجود وزن و اندام متعادل یا حتی ضعیف مبادرت به انجام رژیمهای غذایی سخت یا راهپیماهیهای طولانی میکند میتواند مبتلا به افسردگی پنهان باشد.اشخاصی که بیش از اندازه شاد و خندان هستند یا مدام در حال حرف زدن هستند و یا کسانی که منفی بافی میکنند میتوانند در معرض این عرضه قرار داشته باشند.
گاهی افراد با تغییر خلق و خو،جدی میشوند و در حرف زدن فلسفی میشوند که میتواند یکی از نشانه های این بیماری باشد.
کسانی که به دیگران بی اعتماد هستند و احساس میکنن با مطرح کردن افسردگی چیزی را از دست میدهند یا از مطرح کردن آن خجالت میکشند یا به مشاوران و روانشناسان اطمینان ندارند و یا احساس سربار بودن میکنند از مطرح کردن افسردگی خودداری میکنند و اقدام به درخواست کمک از اطرافیان یا متخصصین نمیکنند.
افسردگی پنهان افراد مسن،کودکان،نوجوانان،افرادی که دارای بیماریهای مزمن هستن و یا افرادی که به حاشیه رانده شده اند را درگیر میکند و در مردان بیشتر دیده میشود.
در صورت مشاهده علایم افسردگی پنهان در افراد با نزدیک شدن به انها و صحبت و جلب اعتماد این افراد میشود در راه راهنمایی و بهبود آنها قدم برداشت و با گوش کردن به حرفهای آنها و معرفی به متخصصین جلوی این بیماری خطرناک را گرفت.زیرا افسردگی پنهان در صورت شناسایی و درمان نشدن در نهایت حتی اگر به خودکشی منجر نشود.به ظهور بیماریهای جسمی مانند بیماریهای قلبی و سکته، پوکی استخوان و یا الزایمر و پارکینسون منجر خواهد شد.
افسردگی علاوه بر درمانهای دارویی با بهبود شرایط خواب و بهبود رژیم غذایی و همچنین ورزش قابل مهار و درمان می باشد.