توجه: لطفاً نظر خود را از طریق ثبت کامنت و یا  /- برای این مطلب ثبت نمایید.

معرفی گوشی سامسونگ a13

نویسنده: زهرا مصری
1401/09/14   11:06
گلکسی A13 جدیدترین گوشی ارزان قیمت و پایین رده سری گلکسی A سامسونگ است. این گوشی در دو نسخه 4G و 5G وارد بازار شده که در برخی نقاط مانند نمایشگر و چیپست با یکدیگر تفاوت دارند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
معرفی گوشی سامسونگ a13

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A13

گلکسی A13 مثل تمام گوشی های اقتصادی، بدنه ی تمام پلاستیکی دارد. در طراحی گلکسی A13 فریم و پنل پشت یکپارچه هستند که علاوه بر هماهنگی بصری، حس جالبی را هم در دست منتقل می کند. A13 4G در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی آسمانی و گلبهی راهی بازار شده است. بدنه و فریم براق باعث می شود اثر انگشت و جای چربی دست به شکل واضحی روی گوشی بنشیند، به خصوص اگر مدل مشکی (خاکستری) را خریداری کنید. خوشبختانه باوجود براق بودن بدنه، A13 چندان از دست سُر نمی خورد.

A13 ابعادی برابر 8٫8 × 76٫4 × 165٫1 میلی متر دارد که آن را اندکی از نسل قبل بزرگ تر می کند، اما نه در حدی که تفاوت زیادی احساس کنیم. با وجود بزرگ تر شدن ابعاد، گلکسی A13 حدودا 10 گرم سبک تر از A12 شده و 195 گرم است؛ اما همچنان یک گوشی سنگین به حساب می آید. نمایشگر 6٫6 اینچی دستگاه با حاشیه های نسبتاً قطور به ویژه در لبه ی بالایی، نمای جلویی گوشی را دراختیار دارد. از صفحه نمایش گلکسی ای 13 پوششی از جنس Gorilla Glass 5 محافظت می کند.

در بخش پایین فریم، تک اسپیکر گلکسی A13 در کنار درگاه USB 2.0 Type-C، جک 3٫5 میلی متری هدفون و اسپیکر مکالمه به چشم می خورند. درگاه سیم کارت و کارت حافظه در قسمت سمت چپ فریم قرار دارد که علاوه بر دو سیم کارت نانو، درگاه اختصاصی برای حافظه ی میکرواس دی را نیز دراختیار قرار می دهد. سمت راست فریم دکمه های کنترل صدا و دکمه ی پاور را میزبانی می کند؛ حسگر اثرانگشت هم با دکمه ی پاور یکپارچه است و عملکرد سریع و دقیقی را ارائه می دهد. اگر دست های کوچکی داشته باشید، با توجه به محل قرارگیری حسگر احتمالاً باید برای دسترسی به آن اندکی گوشی را در دستتان جابه جا کنید.

مهم ترین نکته ای که در طراحی گلکسی A13 توجه را به خود جلب می کند، تغییرات مجموعه ی دوربین و شباهت زیاد آن به سایر مدل های خانواده ی گلکسی است. درحالی که دوربین های A12 در یک برآمدگی مربع شکل گرد هم آمده بودند، حالا طراحان سامسونگ برآمدگی را به کلی حذف کرده اند تا چهار دوربین A13 درون بدنه و به صورت جزیره ای قرار بگیرند؛ یعنی مشابه چیزی که امسال در طراحی گلکسی اس 22 اولترا دیده ایم. از نظر چینش دوربین ها نیز A13 با میان رده های A52 و A53 مو نمی زند.

نمایشگر گوشی A13 سامسونگ

گلکسی A13 دارای نمایشگر بزرگ 6.6 اینچی است که از نسبت تصویر 20:9 و وضوع تصویر 1080 در 2408 پیکسل پشتیبانی می کند.

عملکرد نمایشگر گلکسی A13 از نظر روشنایی و میزان کنتراست خیلی ضعیف نیست.

در حالت دستی، روشنایی آن به کمتر از 500 می رسد و در بررسی گلکسی A13 این میزان با وجود حالت روشنایی خودکار به 587 نیت افزایش پیدا می کند.

هرچند از این نظر چندان پیشرو نیست، اما برای گوشی تا 5 میلیون تومان اصلا بد نیست.

دقت رنگ نمایشگر گلکسی A13 نیز در حد متوسط است. گوشی سامسونگ فاقد هر نوع حالت رنگی با تنظیمات مختلف است که البته گوشی های رده پایین سامسونگ معمولا بدون آن ها روانه بازار می شوند.

نکته قابل توجه دیگر اینکه این دستگاه قادر به نمایش محتوای HDR نیز نیست.

نرم افزار و رابط کاربری گلکسی A13

گلکسی A13 با نسخه ی One UI 4.1 Core به دست کاربران می رسد. نسخه ی 4.1 آخرین به روزرسانی پوسته ی کاربری سامسونگ بر پایه ی اندروید 12 محسوب می شود و یکی از بالغ ترین پوسته ها بر مبنای اندروید به شمار می آید. One UI 4.1 تفاوت چندانی با نسخه ی 4.0 ندارد و بهبودهای کوچکی را به آن اضافه می کند؛ مثلا امکان انتخاب مقدار رم در RAM Plus برای کاربر فراهم شده است.

One UI Core درواقع برداشت سبک تری از نسخه ی اصلی است که برای گوشی های اقتصادی با قدرت سخت افزاری محدود مورد استفاده قرار می گیرد و به جز حذف برخی از اپلیکیشن ها و سرویس های خاص، تغییر دیگری را تجربه نمی کند. در گلکسی A13 سرویس هایی مثل Samsung Pay، دستیار Bixby و Easy Mode حذف شده اند. از Secure Folder، Smart Widgets، منوی Edge Panels و قابلیت Object Eraser هم خبری نیست، اما Knox و ویژگی های امنیتی آن همچنان دردسترس کاربران قرار دارد. بد نیست اشاره کنیم که گلکسی A13 از قابلیت Always-on Display پشتیبانی نمی کند.

باوجود اینکه سامسونگ در گوشی اقتصادی A13 از نسخه ی Core رابط کاربری خود استفاده کرده است، اما به نظر می رسد تراشه ی Exynos 850 برای اجرای همین نسخه هم بهینه نیست و نمی تواند از پس پردازش ها بربیاید؛ درنتیجه گلکسی A13 از لگ و کندی رابط کاربری رنج می برد و تجربه ی چندان دلچسبی را در کاربری روزمره ارائه نمی کند.

سخت افزار، عملکرد و باتری گلکسی A13

کره ای ها برای A13 تراشه ی Exynos 850 را برگزیده اند که ابتدا در سال 2019 و برای گوشی های اقتصادی معرفی شد و با لیتوگرافی 8 نانومتری شرکت کُره ای تولید می شود. ماژول CPU هشت هسته ی 2 گیگاهرتزی Cortex-A55 را در بطن خود دارد. به نظر می رسد با وجود هشت هسته ی هم فرکانس، تراشه ی سامسونگ بتواند در آزمون چندهسته ای CPU نمره ی قابل قبولی را کسب کند.

برای مقایسه، نتیجه ی آزمون چندهسته ای گلکسی A12 از برتری 65 درصدی نسل گذشته نسبت به مدل جدید خبر می دهد. اختلاف با سایر محصولات هم رده بیشتر هم می شود و مثلا گلکسی A22 سامسونگ، 130 درصد در آزمون چندهسته ای و 140 درصد در آزمون تک هسته ای بهتر از A13 عمل می کند.

تراشه ی سامسونگ برای پردازش های گرافیکی به ماژول Mali-G52 شرکت ARM تکیه دارد. با وجود اینکه گلکسی A22 نیز از همین پردازنده ی گرافیکی استفاده می کند؛ اما اعداد و ارقام به دست آمده در آزمون های ما، بر برتری حدود 60 درصدی گلکسی A22 در پردازش های گرافیکی صحه می گذارند.

تراشه ی Exynos 850 به جز اتصال LTE با استانداردهای Cat.7 یا Cat.13، از وای فای 5 و بلوتوث 5 نیز پشتیبانی می کند.

سامسونگ گلکسی A13 را در چهار پیکره بندی 32 | 3، 64 | 4، 128 | 4 و 128 | 6 گیگابایت و با رم LPDDR4X و حافظه ی eMMC 5.1 راهی بازار کرده است. حافظه های eMMC در مقایسه با انواع UFS سرعت کمتری را حین خواندن و نوشتن ارائه می کنند و انتخاب اکثر شرکت ها برای گوشی های اقتصادی و بعضا میان رده هستند.

نسخه ی 64 | 4 اگر این نسخه را خریداری کنید، بدون در نظر گرفتن سیستم عامل و برنامه های از پیش نصب شده، حدود 50 گیگابایت فضای ذخیره سازی در اختیارتان قرار می گیرد؛ البته به خاطر داشته باشید که با وجود درگاه اختصاصی برای حافظه ی میکرواس دی، بابت افزایش فضای ذخیره سازی نگرانی نخواهید داشت. حافظه ی eMMC به کار رفته در گلکسی A13 سرعتی در حدواندازه ی سایر گوشی های هم رده ارائه می کند و عملکرد قابل قبولی دارد.

همچون نسل پیش، گلکسی A13 هم از باتری حجیم 5000 میلی آمپرساعتی استفاده می کند و در نهایت هم می تواند با شارژر 15 واتی شارژ شود؛ بنابراین نباید انتظار سرعت شارژ بالایی از آن داشته باشید. براساس اندازه گیری های انجام شده، برای شارژ کامل باتری گلکسی A13 از صفر تا صد درصد حدود دو ساعت و 18 دقیقه زمان لازم است. با توجه به عملکرد غیر بهینه ی سخت افزار گلکسی A13، باتری گلکسی A13 شارژدهی متوسطی را در سناریوهای پخش ویدئو و کاربری روزمره ارائه می کند.

طبق آزمایش های ما، در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی 200 نیت تنظیم و تمام امکانات ارتباطی قطع شده باشند، گلکسی A13 می تواند با یک بار شارژ، حدودا 14 ساعت ویدئو پخش کند و در کاربری روزمره هم 12 ساعت شارژدهی داشته باشد. چنین عملکردی تقریباً در حدواندازه های نسل قبل است؛ اما در رقابت با سایر اقتصادی های هم رده ضعیف تر به حساب می آید.

بررسی دوربین گلکسی A13: قابل قبول در روز

عملکرد گلکسی A13 در بخش دوربین چندان چشمگیر نیست. سامسونگ در این گوشی از چهار سنسور دوربین استفاده کرده که شامل 50 مگاپیکسلی عریض، فوق عریض 5 مگاپیکسلی و ماکرو و تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی می شود.

در جلو و بالای نمایشگر نیز از یک دوربین 8 مگاپیکسلی برای عکس های سلفی و تماس های ویدیویی استفاده شده است.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که دوربین های گلکسی A13 فاقد حالت شب (دستی یا خودکار) هستند، بنابراین نمی توان انتظار داشت که دوربین های آن در محیط های کم نور و شب عملکرد قابل قبولی را ارائه کنند.

در ادامه بررسی گلکسی A13 کیفیت عکس های گرفته شده توسط دوربین های این گوشی را بررسی می کنیم.

دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، به طور پیش فرض عکس هایی با وضوح 12.5 مگاپیکسل تولید می کند که برای یک گوشی ارزان قیمت، عکس های آن قابل قبول هستند.

جزئیات زیادی در عکس ها دیده می شود و با این حال در گوشه پایین سمت چپ آن ها کمی نرمی دیده می شود.

رنگ ها به ‎طور طبیعی در برخی از عکس ها کمی رنگ و رو رفته به نظر می رسند اما فرآیند بازتولید رنگ دوربین اصلی گلکسی A13 بسیار مناسب و واقعی است. با این حال، مشکل اصلی این دوربین در فوکوس خودکار است که چندان نمی شود به آن اعتماد کرد.

همچنین سامسونگ یک حالت 50 مگاپیکسلی نیز برای دوربین اصلی خود قرار داده که البته با چند ثانیه تاخیر بیشتر عکس می گیرد. از نظر کیفیت، عکس های 50 مگاپیکسلی دروبین به مقدار قابل توجهی جزئیات بیشتری را نشان می دهد اما حجم آن ها نسبتا بیشتر است.

دوربین اصلی دستگاه همچنین مسئول عکس های پرتره است که البته آن ها را با کمک سنسور عمق 2 مگاپیکسلی انجام می دهد. این عکس ها با وضوح 8 مگاپیکسلی گرفته می شوند و هرچند از نظر کیفیت چندان فوق العاده نیستند، اما برای یک دستگاه مقرون به صرفه قابل قبول به نظر می رسند.

گلکسی A13 از دوربین تله فوتو بهره نمی برد اما همچنان می توان از دوربین اصلی آن عکس های بزرگنمایی شده شگفت انگیزی گرفت. با استفاده از دوربین دستگاه می توان تا 10 برابر زوم دیجیتال انجام داد که البته از نظر کیفیت چندان قابل قبول نیستند.

عکس هایی که در محیط کم نور با دوربین اصلی گلکسی A13 گرفته می شود، به خصوص برای یک دستگاه ارزان قیمت، بسیار مناسب هستند.

جزئیات خوبی در آن ها دیده می شوند و میزان نویز آن ها نیز حداقل است. بزرگ ترین مشکل در مورد این عکس ها مسلما محدوده دینامیکی محدود آن ها است. همچنین زمان استفاده از حالت 50 مگاپیکسلی دوربین در شب، کیفیت و جزئیات عکس ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

دوربین فوق عریض 5 مگاپیکسلی نیز به همان خوبی عمل می کند که از چنین سنسور کوچکی می توان انتظار داشت. یعنی عکس های آن فاقد جزئیات هستند و همچنین محدوده دینامیکی محدودی دارند. نکته قابل توجه اینکه رنگ ها در دوربین اولتراواید نسبت به دوربین اصلی کمی بهتر به نظر می رسند.

عکس هایی که توسط دوربین فوق عریض دستگاه در نور کم گرفته شده نیز مشکلات زیادی دارند که از وجود نویز بسیار زیاد می توان به عنوان یکی از آن ها یاد کرد.

دوربین سلفی

دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی گوشی A13 عکس های ثابت خوبی می گیرد. جزئیات آن ها زیاد است و رنگ ها دقیق هستند.

حتی با وجود اینکه فاقد فوکوس خودکار است، اما صفحه کانونی آن بسیار گسترده و قابل توجه است. دوربین سلفی نیز در نور شب با محدودیت هایی مواجه خواهد شد. در این شرایط، صورت ها در دوربین بسیار نرم به نظر می رسند و رنگ ها شسته می شوند.

فیلمبرداری در گلکسی A13 فقط به وضوح فول اچ دی محدود شده است و حتی نمی توان با آن ویدیوهای 60 فریم در ثانیه گرفت. با دوربین این دستگاه فقط می توان ویدیوهای 720p و 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه گرفت.

از نظر کیفی، ویدیوهای دوربین اصلی خوب به نظر می رسند، جزئیات آن به عنوان یک ویدیویی 1080p مناسب است. رنگ ها به اندازه واقعی طبیعی به نظر می رسند و همه چیز زیبا و مناسب است.

مزایا گلکسی A13 از دید کاربران

عمر باتری عالی

همانطور که گفتیم، گلکسی A13 در بخش باتری بهترین عملکرد خود را نشان داده است. باتری 5000 میلی آمپر ساعتی این دستگاه در واقع بسیار دیر خالی خواهد شد و البته سرعت شارژ آن چندان زیاد نیست.

عملکرد دوربین در روز

کیفیت دوربین های دستگاه در روشنایی روز به عنوان یک گوشی مقرون به صرفه و ارزان قیمت قابل قبول است و می توان از آن به عنوان یکی از نکات مثبت دستگاه یاد کرد.

وجود امکانات کاربردی

گوشی سامسونگ از نظر وجود برخی امکانات، مانند جک 3.5 میلی متری و اسلات کارت میکرو اس دی نیاز بسیاری از کاربران را برآورده می کند.

معایب گلکسی A13 از دید کاربران

پردازنده ضعیف

پردازنده گوشی A13 برای اجرای برنامه های روزمره مناسب است اما توان اجرای بازی را ندارد. پوکو M4 پرو 5G با قیمت مشابه 3 برابر قوی تر است.

پنل پلاستیکی

هرچند وجود پنل پلاستیکی مزایایی را نیز به همراه دارد، اما قبل از هرچیز احساس خوبی به مشتریان ارائه نمی کند و همچنین به سادگی در معرض خراشیدگی قرار می گیرد.

عدم وجود اسپیکر با کیفیت

گلکسی A13 فقط از یک اسپیکر بهره می برد که کیفیت آن نیز چندان قابل توجه نیست.

عملکرد دوربین در شب

دوربین های گلکسی A13 از حالت شب پشتیبانی نمی کنند و همچنین عکس هایی که از آن در شب و مکان های کم نور گرفته شده، کیفیت چندان خوبی ندارند.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: معرفی گوشی سامسونگ a13
704270
fa