توجه: لطفاً نظر خود را از طریق ثبت کامنت و یا  /- برای این مطلب ثبت نمایید.

افسردگی اجتماعی

نویسنده: زهرا مصری
1401/09/23   15:38
افسردگی اجتماعی پدیده ای ناخوشایند در هر جامعه است و به یکی از معضلات تبدیل شده است. یکی از اهداف برگزاری مشاوره روانشناسی درمان افسردگی، بهبود وضعیت افراد و در نهایت کاهش افسردگی اجتماعی می باشد.
افسردگی اجتماعی

افسردگی اجتماعی چیست؟

افسردگی اجتماعی پدیده ای ناخوشایند در هر جامعه است و به یکی از معضلات تبدیل شده است. یکی از اهداف برگزاری مشاوره روانشناسی درمان افسردگی، بهبود وضعیت افراد و در نهایت کاهش افسردگی اجتماعی می باشد.

افسردگی یا همان depression با غم مداوم مشخص شده و اضطراب اجتماعی به عنوان ترس شدید از تعاملات اجتماعی ظاهر می شود. اضطراب اجتماعی و افسردگی یکی از متداول ترین بیماری های سلامت روان هستند.

اگرچه اینها بیماری های جداگانه ای هستند، می توانند همزمان رخ دهند و یک چالش منحصر به فرد ایجاد کنند. در حقیقت، با توجه به بررسی های انجام شده، حدود 70 درصد افراد مبتلا به این اختلالات، ابتدا دچار اضطراب اجتماعی و سپس انواع بیماری افسردگی می شوند. پس در بسیاری از موارد اضطراب اجتماعی باعث افسردگی می شود که البته با شرکت در جلسات مشاوره برای درمان افسردگی قابل حل می باشد.

نشانه های افسردگی اجتماعی چیست؟

نشانه های اضطراب اجتماعی ممکن است به طرق مختلف ظاهر شود که شامل تظاهرات هیجانی، رفتاری، اجتماعی و بدنی می شود.

این نشانه ها معمولاً زمانی که افراد دارای اضطراب اجتماعی با یک موقعیت اجتماعی مواجه می شوند پایدار و ماندگار هستند. برخی از نشانه ها عبارتند از:

نشانه های فیزیکی: تعریق، سرخ شدن، حالت تهوع، لرزش، تپش قلب، درد قفسه سینه، خشکی دهان، سرگیجه، لرزش صدا.

ترس از قضاوت شدن، دشواری در برقراری تماس چشمی، خودآگاه بودن،

نشانه های رفتاری: داشتن حالت بدن سفت و سخت، اجتماعی. ترس از اینکه مردم متوجه مضطرب بودن شما شوند، تجزیه و تحلیل بیش از حد عملکرد خود پس از تعاملات

نشانه های اجتماعی: اجتناب از اجتماعات اجتماعی، اجتناب از موقعیت هایی که منجر به ملاقات رو در رو افراد می شود، اجتناب از موقعیت هایی که در آن مرکز توجه هستید، اجتناب از غذا خوردن در حضور دیگران، دشواربودن شروع صحبت کردن با افرادی که مایلند با آنها گفتگو کنند.

اگرچه برخی نشانه ها ممکن است متفاوت باشد، اما عنصر مرکزی این اختلال ؛ ترس مداوم از تعاملات اجتماعی است. رهایی از اضطراب اجتماعی مستلزم آن است که آن را بپذیرید، عدم سرزنش شدید خود در صورت خطا کردن، داشتن یک سیستم حمایتی عالی، و مهمتر از همه، صبور و مشفق بودن با خود و مسیر خود.

علائم افسردگی اجتماعی

  • کمبود انگیزه
  • انرژی کم یا خستگی
  • بی تفاوتی به فعالیت های مورد علاقه
  • ناتوانی در تمرکز
  • مشکل خواب
  • زیاد خوابیدن
  • احساس ناامیدی
  • افکار خودکشی
  • بدن درد

نشانه های افسردگی اجتماعی در کودکان عبارتند از:

  • داشتن مشکل در توجه کردن.
  • تغییر در الگوی غذا خوردن (خوردن زیاد یا کم).
  • تغییرات در سطح انرژی (از انرژی بیشتر به انرژی کم یا بدون انرژی)
  • عصبانیت
  • رفتارهای خود تخریبی

راه کاهش افسردگی اجتماعی چیست؟

1- روان درمانی بهترین راه درمان افسردگی اجتماعی است

روان درمانی (گفتگو درمانی) به شما آموزش می دهد چگونه الگوهای فکری منفی را با الگوهای مثبت جایگزین کنید. این روش هم برای اضطراب اجتماعی و هم برای درمان قطعی افسردگی مفید است.

هر نوع درمان افسردگی، ابتدا به شناسایی چیزهایی کمک می کند که باعث ناراحتی و غم می شوند. اضطراب اجتماعی یک دلیل مشترک است. بنابراین، مشاور شما ممکن است بر روی توسعه مهارت های اجتماعی و ایجاد اعتماد به نفس در محیط های اجتماعی تمرکز کند.

2- تغییر الگوهای فکری به ترس های شما کمک می کند

رفتار درمان شناختی (CBT) یک نوع روان درمانی موثر است. این به شما کمک می کند بفهمید که افکار شما چگونه بر احساسات و رفتارهای شما تأثیر می گذارد.

از آنجا که افسردگی های اجتماعی اغلب از ترس های غیرمنطقی تغذیه می شود، یکی از اهداف درمان، توسعه الگوهای فکری واقع بینانه است. بنابراین، همیشه به جای تصور بدترین سناریوها در محیط های اجتماعی، یاد می گیرید که چگونه روی سناریوهای واقع بینانه تمرکز کنید.

یک ترس غیرمنطقی اینگونه است که فکر کنید “همه من را قضاوت می کنند” یا “من احمق به نظر می رسم“.

یک الگوی فکری واقع بینانه تر این خواهد بود: “همه عصبی هستند و اکثر مردم نگران ظاهر خویش هستند تا اینکه بیش از حد نگران من باشند.”

3- استفاده از دارو درمانی برای کاهش افسردگی اجتماعی

معمولا در پرسشنامه افسردگی اجتماعی ذکر می شود که افراد تمایلی به استفاده از دارو درمانی دارند یا خیر؟ علی رغم وجود عدم تمایل، باز هم دارو درمانی یک روش بسیار مفید برای کاهش افسردگی اجتماعی می باشد.

داروهایی وجود دارد که ممکن است باعث بهبود علائم اضطراب اجتماعی و افسردگی شوند. مهارکننده های بازجذب سروتونین (SSSRI) اغلب اولین خط دفاعی هنگام درمان اضطراب و افسردگی های اجتماعی هستند. اینها شامل پاروکستین (پاکسیل (Paxil) ، پکسوا (Pexeva) ) و سرترالین (زولوفت (Zoloft)) است.

4- درمان سبک زندگی

همراه با گفتگو درمانی و دارو، تغییر شیوه زندگی می تواند به بهبود شما کمک کند، از جمله:

اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر که می تواند علائم اضطراب و افسردگی را بدتر کند

ورزش منظم

خواب زیاد

رعایت رژیم غذایی متعادل

همچنین ممکن است به اجتماعی شدن در محیط های کوچک با افرادی که با آنها راحت و آشنا هستید کمک کند. می تواند تنهایی و انزوا را کاهش داده و افسردگی را تسکین دهد.

5- درمان های دیگر

درمانگر شما ممکن است درمان های دیگری را برای رفع ترس های شما توصیه کند، مانند گروه درمانی یا مواجه شدن.

گروه درمانی فرصتی برای تمرین تعاملات اجتماعی در یک محیط امن و کنترل شده است. می توانید بازخورد افرادی را دریافت کنید که درک می کنند در چه شرایطی هستید و می توانید بدون قضاوت آشکارا صحبت کنید.

با مواجهه درمانی، شما تحت هدایت یک روان درمانگر با ترس های اجتماعی خود روبرو خواهید شد. از شرایط ساده شروع شده و سپس با گذشت زمان پیچیده تر یا شدیدتر می شود.

مواجهه مکرر، به کاهش اضطراب اجتماعی کمک می کند. وقتی بتوانید اضطراب خود را کنترل کنید، ممکن است افسردگی و خلق و خوی شما بهبود یابد.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: افسردگی اجتماعی چیست؟
633060
fa