معرفی گوشی سامسونگ a32
خیلی از ما به دنبال یک گوشی کاربردی هستیم که قیمت مناسبی داشته و در عین حال چیز زیادی از گوشی های گران قیمت کم نداشته باشد. سامسونگ با طراحی و تولید گوشی های سری A حضور موفق و پُررنگی را در بازار جهانی موبایل داشته است. گوشی سامسونگ گلکسی A32 یا گوشی Samsung Galaxy A32 در مقایسه با نسل قبلی خود، از لحاظ فنی و ظاهری پیشرفت هایی داشته که قابل توجه است.
به عنوان مثال نمایشگر، پردازنده و دوربین در این گوشی ارتقا پیدا کرده اند. با توجه به اینکه گوشی های سری A سامسونگ طرفداران زیادی دارند، در این مقاله تلاش می کنیم تا به صورت کامل به بررسی a32 بپردازیم، تا فرآیند انتخاب و خرید برای شما راحت تر شود.
طراحی گوشی Samsung Galaxy A32
توسعه دهندگان گوشی سامسونگ A32 زبان طراحی ساده تری را برای این گوشی در مقایسه با گلکسی A52s و حتی S21 در نظر گرفته اند. در واقع تلاش کارشناسان روی حذف زواید تا حد ممکن بوده است.
در این محصول خبری از ماژول برجسته دوربین مانند A31 نیست.
حاشیه های صفحه نمایشگر نسخه 5G این گوشی در مقایسه با نسخه 4G آن بیشتر است.
پنل پشتی گوشی A32 کاملا یک دست و صاف است اما به محکمی قاب میانی نیست. دلیل اصلی این امر در واقع فاصله خالی بین مادربورد و لایه داخلی پنل است. حتی با ضربه زدن روی این بخش هم خالی بودن آن را متوجه خواهید شد.
یکی از معایب این گوشی مات نبودن پنل پشتی است، پس اثرانگشت روی آن باقی می ماند.
اگر مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش آب برای شما مهم است، باید به سراغ گوشی دیگری بروید. چون A32 از هیچ استاندارد خاصی پشتیبانی نمی کند و در برابر پاشش آب و گرد و غبار آسیب پذیر است.
ابعاد گوشی A32 5G، 164.2×76.1×9.1 میلی متر و ابعاد گوشی A32 4G، 158.9×73.6×8.4 میلی متر است.
جنس پنل پشتی از پلاستیک است و لایه محافظ آن نیز از نوع گوریلا گلس 5 است.
نمایشگر؛ فوق العاده در 4G، ناامیدکننده در 5G
نمایشگر معمولا یکی از نقاط قوت گوشی های گلکسی است اما این مساله در بررسی گلکسی A32 می بینید که این مساله در مورد نسخه 5G صدق نمی کند.
نسخه 4G گلکسی A32 از نمایشگر 6.4 اینچی سوپر امولد با وضوح FHD و نرخ تازه سازی 90 هرتز بهره می برد.
این نمایشگر رنگ ها را با دقت مطوب نمایش داده و از حداکثر روشنایی دستی 520 و خودکار 800 نیت پشتیبانی می کند که مشاهده محتوا را حتی زیر نور مستقیم آسان می کند.
از طرف دیگر گلکسی A32 5G از صفحه نمایش بی کیفیت TFT بهره می برد که مدت هاست در گوشی های هوشمند خبری از آن نیست.
این پنل به خاطر وضوح پایین در این رده قیمتی حرفی برای گفتن ندارد. از نظر حداکثر روشنایی در حالت خودکار از 426 نیت فراتر نمی رود و ازاینرو برای مشاهده محتوا زیر نور شدید اصلا مناسب نیست.
دوربین
ترکیب 2+2 تبدیل به یک ترکیب کلاسیک در سیستم دوربین گوشی های میان رده شده است و Galaxy A32 هم مجددا از آن بهره می برد.
منظورمان این است که این گوشی دارای دو دوربین قابل استفاده و واقعی به همراه دو دوربین غیرقابل استفاده است که فقط برای رساندن تعداد دوربین های این گوشی به عدد 4 در آن به کار برده شده اند.
تنها نقطه امیدواری در مشخصات این دو دوربینِ بلااستفاده در A32 این است که به جای استفاده از سنسورهای 2 مگاپیکسلی، از سنسورهای 5 مگاپیکسلی استفاده می کنند تا حداقل روی کاغذ، امیدوار کننده باشند.
در راس ستاپ دوربین های چهارگانه Galaxy A32 شاهد وجود یک سنسور 64 مگاپیکسلی هستیم که از فناوری Quad Bayer یا به قول سامسونگ، Tetracell بهره می برد.
این فناوری باعث می شود خروجی عکس های دوربین این گوشی به صورت پیش فرض، 16 مگاپیکسل باشد. پس از آن، شاهد وجود یک سنسور 8 مگاپکیسلی هستیم که به عنوان دوربین فوق عریض یا اولترا وایدِ این گوشی عمل می کند که نسبت به مدل هایی نظیر A12 و حتی A52 امیدوارکننده تر به نظر می رسد.
این دوربین توانایی پوشش زاویه 123 درجه دارد و فاقد هرگونه ویژگی لوکسی نظیر لرزشگیر، فوکوس خودکار یا اصلاح خودکار اعوجاجِ نرم افزاری می باشد.
کیفیت عکس های Samsung Galaxy A32 به خصوص در نور روز، کاملا خوب است و می توان از آن رضایت داشت. رزولوشنِ 16 مگاپیکسلیِ پیش فرضِ دوربین اصلی این گوشی، به اندازه ای کافی هست که جزئیات زیادی ارائه کند.
اما وقتی از نزدیک نگاه کنید، متوجه می شوید که شارپ ترین چیزی که در این سطح از جزئیات می توان به دست آورد، نیست؛ به خصوص در نواحی مرکز عکس.
همچنین، در عکس های دوربین اصلی این گوشی مقداری نویز هم می توان دید که معمولا می توان آن را یکی از ویژگی های دوربین گوشی های سامسونگ در زمان پردازش عکس ها در نظر گرفت. به هر حال، اخیرا این موضوع را در تعداد زیادی از گوشی های سامسونگ دیده ایم و شاید بهتر باشد چاره ای برای آن بیاندیشد.
نکته بعدی در کیفیت دوربین اصلی Galaxy A32 این است که کمی بیشتر از چیزی که در گوشی های سامسونگ دیده ایم، رنگ ها را مهار می کند تا بیش از حد اغراق آمیز و اشباع شده به نظر نرسند.
البته، هیچ چیز غیرعادی در این بخش وجود ندارد و این اصلا به معنی کدر بودن رنگ ها یا بی روح بودن آن ها نیست. فقط پالت رنگی، کمی از چیزی که در اغلب گوشی های سامسونگ دیده ایم، متفاوت است.
در خصوص کیفیت دوربین فوق عریض این گوشی باید توضیح دهیم که عدم وجود اصلاح اعوجاج نرم افزاری، موجب شده گوشه های سوژه همیشه دچار تاب خوردگی شود که می تواند ایجاد خلاقیت با این دوربین را دچار محدودیت کند.
به غیر از این، عملکرد سنسور 8 مگاپیکسلی این دوربین در دستگاهی در این رنج از بازار، کاملا رضایت بخش است و سطح جزئیات هم نسبت به بازه قیمتی این گوشی کاملا قابل قبول ظاهر می شود.
و در آخر، درمورد دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی Galaxy A32 هم باید توضیح دهیم که سلفی های خوبی ثبت می کند. خروجی پیش فرض این دوربین، 12 مگاپیکسل است و اگرچه سطح جزئیات آن در حد یک دوربین 12 مگاپیکسلی نیست، اما باز هم می توان از آن راضی بود.
پالت رنگی دوربین سلفی یکی از نقاط قوت آن است. میزان اشباع شدگی رنگ ها کاملا به اندازه است و رنگ پوست را هم معمولا طبیعی و گرم نمایش می دهد.
باتری
درون بدنه Galaxy A32 یک باتری 5000 میلی آمپری وجود دارد که این روزها ظرفیت رایجِ گوشی های میان رده محسوب می شود.
زمان بررسی باتری این گوشی نباید فراموش کرد که از یک نمایشگر 90 هرتزی FullHD بهره می برد. بنابراین، از نظر فنی می تواند نمایشگر پرمصرفی باشد. اما چیپست نه چندان پرمصرف این گوشی، در این بخش می تواند میانجی گری کند و از افزایش بیش از حد مصرف باتری جلوگیری کند.
طول عمر 119 ساعته ی A32 در حالت استندبای ثابت می کند که چیپست این گوشی در تحقق این امر موفق ظاهر شده است و دقیقا همانطور که از آن انتظار می رفت، از مصرف بیش از حد باتری جلوگیری کرده است.
اما نرخ تازه سازی 90 هرتزی نمایشگر این گوشی، هنوز هم پرمصرف ترین بخش آن است. به طوری که اگر نمایشگر را روی حالت 60 هرتز تنظیم کنید، روی کاغذ می توانید 5 ساعت طول عمر بیشتر در حالت استندبای به دست بیاورید که در استفاده ی واقعی، احتمالا حدود 1 ساعت در افزایش طول عمر باتری تاثیر گذار است.
مثل اغلب گوشی های میان رده دیگر سامسونگ، A32 هم به همراه یک شارژر 15 واتی عرضه می شود که اگرچه از هیچی بهتر است، اما تکنولوژی به کار رفته در ساخت آن، به حدود 6 یا 7 سال قبل برمی گردد و واقعا دیگر منسوخ شده است.
قطعا A32 در بخش سرعت شارژ، هیچ حرفی برای گفتن در برابر رقبای بزرگ و قدرتمند خود، به خصوص از سازندگان چینی که در این رنج گوشی های خود را با سرعت های سرسام آوری نظیر 65 وات عرضه می کنند، ندارد.
سخت افزار
سامسونگ در گلکسی A32 از یک چیپست MediaTek Helio G80 استفاده کرده است که در حد خودش، عملکرد چندان بدی ندارد. اما قطعا در برابر رقیبان خود در این بازه قیمتی، رقابت بسیار سختی خواهد داشت و به سختی به چالش کشیده خواهد شد.
این چیپست دارای CPU یا پردازنده مرکزی 8 هسته ای با ترکیب 6+2 است که از دو هسته ی Cortex-A75 با فرکانس 2 گیگاهرتز به همراه 6 هسته ی Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز تشکیل شده است.
برای انجام امور گرافیکی هم از یک GPU یا پردازنده گرافیکی به اسم Mali-G52 MC2 بهره می برد.
کانفیگ های موجود از گلکسی A32 از نظر حافظه RAM و فضای ذخیره سازی داخلی، شامل مدل های 4/128 و 6/128 و همینطور 8/128 گیگابایت می شوند.
از نظر عملکرد سخت افزاری این گوشی می توان گفت که با توجه به اینکه اغلب رقیبان این گوشی از هسته های جدیدتر و قوی ترِ Cortex-A76 بهره می برند و همچنین، عدم توانایی ارائه فرکانس چندان بالا، گلکسی A32 در رقابت با رقیبان خود در این محدوده از بازار عقب می ماند و نمی تواند پا به پای آن ها پیش بیاید.
به سختی می توان گفت که مشخصات سخت افزاری این گوشی نسبت به نسل قبل آن یعنی گلکسی A31 شاهد پیشرفت بوده است و نسبت به گلکسی A52 و تمام گوشی های دیگری که در این رنج قیمت می توان تهیه کرد نیز با اختلاف زیاد، ضعیف تر است.
نرم افزار
زمانی که Galaxy A32 را از جعبه خود خارج می کنید، به صورت پیش فرض دارای اندروید 11 به همراه OneUI 3.1 است که بر روی آن در دسترس قرار گرفته اند.
مانند اغلب گوشی های دیگر سامسونگ که در طی سال های اخیر عرضه شده اند، کاربران A32 هم باید منتظر باشند تا 3 سال تمامی آپدیت های نرم افزاری اصلی و بزرگ، یعنی تا اندروید 14 در سال 2023 را به دست بیاورند و تا 4 سال هم از پشتیبانی نرم افزاری سامسونگ (آپدیت های کوچک داخلی) بهره مند شوند.
اگر بخواهیم منصف باشیم، به سختی می توان در ترکیب نرم افزاری A32 و به طور مشخص، OneUI 3.1 اختلاف و یا تفاوت آنچنان فاحش و بزرگی با OneUI 3 یا حتی OneUI 2.5 پیدا کرد.
با این اوصاف، حس و حال کار با A32، مشابه با اغلب گوشی های میان رده دیگری است که در طی چند ماه اخیر از سامسونگ مشاهده شده است.
فقط اینکه به لطف پشتیبانی نمایشگر از نرخ تازه سازی 90 هرتز، جابجایی بین منوها و اسکرول کردن در A32 لذت خاص خودش را دارد که بهتر است آن را تجربه کنید.
جمع بندی
علیرغم عملکرد فوق العاده عالی و غیرقابل انکار Galaxy A32 در برخی از بخش ها، این گوشی دارای یک سری نقص و کمبود هم هست که افراد وسواسیِ حساس باید در نظر داشته باشند.
به عنوان مثال، شاید سخت افزار این گوشی را بتوان بدترین بخش آن در نظر گرفت. جایی که سرعت و عملکرد بسیار کندی نسبت به بهایی که برای این گوشی باید پرداخت کنید، به دست خواهید آورد.
همچنین، حالت Night Mode هم می تواند ناامید کننده باشد و از نظر فیلم برداری هم A32 گوشی چندان توانمند ظاهر نمی شود.
اما چیزی که در عوض به دست خواهید آورد، مقاومت بالا، یک صفحه نمایش بسیار عالی، باتری بزرگ با طول عمر مناسب و مهم تر از همه، اسم سامسونگ است.
اما سوال اینجاست که آیا این موارد می توانند خرید A32 را توجیح کنند؟ احتمال این امر زیاد است. اما در بازه قیمتی که سامسونگ این گوشی را عرضه می کند، می توانید گوشی های بسیار خوب دیگری تهیه کنید که فقط نام Galaxy در اسم آن ها وجود ندارد.
احساس می کنیم در این موردِ به خصوص، وفاداری به برند، ارزش ندارد و فقط شما را از تجربه ی گزینه های بهتر، محروم می کند.
نقاط قوت
- صفحه نمایش AMOLED فوق العاده با پشتیبانی از نرخ تازه سازی 90 هرتز
- طول عمر مناسب باتری
- عملکرد خوب دوربین اصلی و فوق عریض در نور روز
- پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت برای حداقل 3 سال
- سنسور تشخیص اثر انگشت پنهان زیر نمایشگر از نوع Optical
نقاط ضعف
- چیپست ضعیف نسبت به قیمت گوشی
- واکنش کند و ضعیف سنسور تشخیص اثر انگشت
- عملکرد ضعیف دوربین در حالت شب
- سرعت شارژ 15 واتی و ناامید کننده
- عدم پشتیبانی از فیلم برداری 4K و لرزشگیر ضعیف دوربین فوق عریض