مفتی

توجه: در صورت تمایل می توانید کامنت و  /- برای این مطلب ثبت نمایید.

چطور پس انداز کنیم؟

28 مرداد 01 ساعت 00:56
یکی از مشکلات اساسی ما در زندگی این است که هنر پس انداز کردن را درست یاد نگرفته ایم، پس انداز کردن را امری بیهوده می دانیم و با آن بسیار غریب هستیم، در صورتی که مهمترین عامل پیشرفت مالی، پس انداز کردن است
چطور پس انداز کنیم؟

چطور پس انداز کنیم؟




یکی از مشکلات اساسی ما در زندگی این است که هنر پس انداز کردن را درست یاد نگرفته ایم، پس انداز کردن را امری بیهوده می دانیم و با آن بسیار غریب هستیم، در صورتی که اگر کمی با آن آشنا باشیم خواهیم فهمید که پس انداز برای ادامه زندگی بسیار لازم و مفید بوده و می تواند در بسیاری از موارد ما را از مشکات بسیاری نجات دهد، با ما همراه باشید با توضیحات بیشتر:




چرا باید پس انداز کنیم؟

توجه کرده اید که ما به هر میزانی که درآمد داشته باشیم، تقریبا به همان اندازه و یا حتی بیشتر برای خود خرج می تراشیم؟ از طرفی بسیاری اعتقاد دارند پولدارشدن در گروی داشتن درآمد بالاست. در حالی که میزان درآمد یکی از مولفه های ثروت و پولدارشدن است.

پس انداز یکی از رکن های اساسی در مسیر ثروت و موفقیت مالی است. به عبارتی مسیر پولدار شدن از پس اندازکردن می گذرد. متاسفانه بسیاری از افراد به این رکن مهم و اساسی توجهی ندارند و یا روش درست پس اندازکردن را نمی دانند.




پس انداز یعنی چی؟

پس انداز به زبان ساده یعنی بخشی از درآمد را برای هدفی خاص خرج نکنیم که این خود دو موضوع را شامل می شود یکی آنکه چطور پس انداز کنیم؟ دوم آنکه برای چه منظور پس انداز کنیم؟

پس باید بدانیم با کمترین درآمد و شرایط دشوار، پس انداز کردن چگونه ممکن است و اینکه بدانیم پس انداز را برای انجام و یا خرید چه موضوع یا چیزی، انجام می دهیم؟

افراد زیادی تصور می کنند که برای پس اندازکردن حتما باید درآمد بالایی داشت و یا فارغ از هرگونه بدهی و نیاز مالی بود. در حالی که حتی اگر کارمندی با حداقل درآمد هستید، باید بتوانید بخشی از درآمد ماهانه خود را پس انداز کنید.

زیرا همین پس اندازهای به ظاهر اندک در آینده نه چندان دور می تواند سرمایه اولیه شما برای ایجاد منابع درآمدی جدید و رشد مالی تان شود.




یک مشکل اساسی درباره پس انداز کردن:

اغلب افراد وقتی پولی به دست می آوردند، ابتدا آن را خرج می کنند. هر آن چه نیاز دارند را می خرند و هر کاری که برای خرج کردن آن لازم است را انجام مي دهند.

بعد اگر در انتها مبلغی باقی ماند، شاید به پس انداز فکر کنند. البته اگر بماند! بعد هم با اولین فشار و نیاز مالی، مثل کسری وجه چک، بلافاصله به سمت آن هجوم برده و حساب پس انداز را خالی می کنند؛ بدون آن که برای بازگشت آن مبلغ به حساب پس انداز خود برنامه ای داشته باشند.

هرچند بسیاری از افراد هستند که وقتی پولی به دست می آورند، به دلایل مختلف از جمله عدم برنامه ریزی درست، بسیار بیشتر از آن را خرج می کنند!

در حالی که روش درست پس اندازکردن این است که شما قبل از خرج کردن درآمد خود، مبلغی از آن را به عنوان پس انداز کنار بگذارید. با بروز هر اتفاقی به آن دست نزنید و خود را ملزم کنید در شرایطی از پس انداز خود استفاده نمایید که قصد دارید از آن برای سرمایه گذاری استفاده کنید. که اگر از اول برای پس انداز خود هدف مشخص نموده باشید این امر بسیار ساده تر خواهد شد.

برداشت از پس انداز در شرایطی مقدور است که تعیین کنید چه زمانی اصل و سود آن را مجددا به حساب پس انداز خود بر می گردانید؟ و یا پس انداز شما قرار است به چه دارایی تبدیل شود؟ پس اگر:

چک تان در حال برگشت خوردن است؛

سفر غیرمنتظره ای برای شما پیش آمده است؛

اتفاق غیرمترقبه ای رخ داده و شما پول کم دارید؛

و ده ها دلیل دیگر نباید توجیهی برای برداشت شما از حساب پس انداز باشد. بلکه باید از قبل برای این مسائل برنامه ریزی کرده و از روش های دیگری (به جز رجوع به حساب پس انداز) آن ها را حل و فصل کنید.




پیشنهاداتی برای پس انداز کردن

همان طور که گفتیم پس اندازکردن را باید به یک عادت مالی تبدیل کنید و در قبال آن احساس مسئولیت کنید. برای آن که بتوانید به درستی پس انداز کنید، لازم است تابع سه قانون باشید:

قانون اول: پس انداز کردن را یک مسئولیت بدانید

قانون دوم: هزینه های غیرضرور را کاهش دهید

قانون سوم: هوشمندانه خرج کنید




به این نکات توجه داشته باشید:




برای پس انداز خود اهداف مناسبی تعیین کنید

اگر هدف دار پس انداز کنید، پس انداز کردن راحت تر می شود. ضمن اینکه هدف داشتن، ایجاد انگیزه می کند. مثلاً با هدف خانه دارشدن یا تهیه جهیزیه برای دخترتان! با نگاه کردن به اهداف، می توانید درک کنید که چه قدر از مسیر را طی کرده اید و چه قدر راه در پیش دارید.

همچنین برای اهداف خود، حتماً چارچوب زمانی داشته باشید. مثلاً بگویید ظرف مدت دو سال باید خانه بخرم. البته اگر کارمندی با درآمد متوسط باشید، احتمالا پس انداز شما کفاف هزینه های خرید خانه را نمی دهد. اما بدون شک می تواند پشتوانه شما برای تامین بخشی از هزینه های خانه و یا گرفتن وام بیشتری برای خرید خانه باشد.



هزینه های خود را یادداشت کنید

همیشه گفته شده که هزینه ها را یادداشت کنید. زیرا شما به این وسیله می توانید ردیف های هزینه های خود را پیدا کنید و دیدگاه بهتری از دلایل خرج کردن تان را بیابید.

برخی تصور می کنند فقط باید هزینه های بزرگ را ثبت کنند؛ اما برعکس! این هزینه های جزئی است که ما به آن توجه نمی کنیم. پس هر پولی را که خرج می کنید بنویسید. بعد با بررسی ماهانه متوجه خواهید شد برخی هزینه ها غیرضرور هستند و می توانید با صرفه جویی، این هزینه ها را به پس انداز خود بیفزایید.




بدهی جدید و غیرضرور اضافه نکنید

بعضی از بدهی ها اجتناب ناپذیرند. مثلاً فقط افراد خیلی پولدار می توانند نقداً خانه بخرند؛ اما بقیه مردم، مجبور هستند برای خرید خانه، بدهکار شوند.

به هرحال تا جایی که می شود، بدهی جدیدی به حساب خود اضافه نکنید. چون همیشه روی بدهی ها، سود می آید. اگر وام گرفتید، پرداخت اقساط آن را در اولویت قرار دهید تا زودتر وام شما تسویه شود و سود کمتری پرداخت کنید.




یک حساب بازنشستگی برای خود باز کنید!

وقتی جوان، پرانرژی و سالم هستید، حتی به بازنشستگی فکر هم نمی کنید. چون به نظر خیلی دور از دسترس است. اما وقتی سن شما بالا برود، خیلی بیشتر به آن فکر خواهید کرد.

شما می توانید با پس اندازکردن در طرح های بازنشستگی و بیمه عمر، بخش کوچکی از درآمد دوران جوانی خود را برای روزهای بازنشستگی پس انداز کنید. این کار به شما کمک می کند در آن دوران هم به اندازه دوران جوانی از زندگی و خرج کردن لذت ببرید.




کالاهای غیرضرور را حذف کنید

در زندگی هر کسی بخشی از هزینه های به ظاهر عادی، فارغ از مقدارشان غیر ضروری هستند. از این رو باید آن ها را یافته، حذف یا اصلاح کنید. مثلا اشتراک بسته های اینترنتی غیرضروری را حذف و با خدمات ارزان تر جایگزین کنید.

خودروی گران قیمت و پرمصرف خود را با خودرویی که مصرف سوخت و هزینه های نگهداری کمتری دارد، تعویض کنید. لباس و مبلمان خانه را از مراکزی تهیه کنید که قیمت مناسب تری دارند.

مسکن با قیمت مناسب تری پیدا کنید

برای اغلب مردم پرهزینه ترین بخش بودجه، هزینه های مربوط به مسکن آن هاست. به خصوص اگر مستأجر باشند. صرفه جویی در هزینه های مربوط به خانه، مبلغ قابل توجهی از درآمدتان را آزاد می کند.

وقتی از مسکن با قیمت مناسب صحبت می کنیم، منظور ما الزاما سکونت در یک ملک ارزان قیمت نیست. بلکه خانه ای است که هزینه های متناسب با درآمد شما بوده و یا هزینه های پنهان کمتری داشته باشد.

به طور مثال ممکن است شما تصمیم بگیرید برای کاهش هزینه های مسکن در محله ارزان تری زندگی کنید. اما با سکونت در آن محله باید هر روز برای رفت و آمد به محل کار از نظر مالی و زمانی هزینه بیشتری متحمل شوید.




هزینه های غیرضروری خود را کاهش دهید

هزینه های زیاد و عدم کنترل آن یکی از موانع پس اندازکردن است. به همین دلیل به دنبال آن باشید تا هزینه های خود را حتی المقدور کاهش دهید تا از محل صرفه جویی، بهتر و بیشتر از قبل پس انداز کنید.

البته حواس تان باشد که پیچ کاهش هزینه ها را تا جایی نپیچانید که سطح زندگی شما پایین بیاید و از زندگی لذت نبرید. در ادامه چند راه حل برای کاهش هزینه های غیرضرور شما پیشنهاد کرده ایم:

اگر لازم است گاهی از بیرون غذا بخرید، به سراغ سایت ها و اپلیکیشن های تخفیف دار بروید تا بتوانید غذا را با مبلغ مناسب تری تهیه کنید.

عادت هایی را در خود پرورش دهید که در مصرف بسیاری از چیزها مانند آب، برق، گاز و غیره صرفه جویی کنید. حتی با ایجاد تمهیداتی مانند عایق کاری خانه مي توانید از هدر رفت انرژی جلوگیری کنید.

گاهی با تنظیم درست زمان بندی می توانید هزینه های رفت و آمد خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. مثلا با یک ربع زودتر از خواب بیدارشدن می توانید به جای گرفتن آژانس و یا رفت و آمد با خودروی شخصی با وسایل نقلیه عمومی تردد کنید.




هزینه های پنهان را پیدا کنید

برخی از هزینه های زندگی ما آشکار و برخی دیگر پنهان هستند. مثلا وقتی شما برای خرید یک وسیله دست دوم مبلغی را می پردازید، آن مبلغ جزء هزینه های آشکار شماست. اما هزینه های تعمیر و نگهداری همان وسیله در یک سال می تواند غیرضرور بوده و اصلا به چشم شما نیاید.

چه بسا خرید همان وسیله به صورت دست اول و نو، اگرچه به ظاهر هزینه بیشتری دارد؛ اما در در طولانی مدت بسیاری از هزینه های جانبی شما را کاهش می دهد.

پس با یافتن هزینه های پنهان زندگی، هوشمندانه خرج کنید تا بتوانید مبلغ بیشتری از درآمد خود را برای پس انداز و سایر مصارف زندگی آزاد کنید.




با پس انداز خود چه کنیم؟

پس انداز کردن الزاما به معنی داشتن زندگی سخت و طاقت فرسا نیست. پس اندازهای شما پشتوانه مالی شما برای سرمایه گذاری و ایجاد درآمدهای نیمه فعال و غیرفعال است.

وقتی مبلغ پس انداز شما به حد مشخصی رسید آن را در راه هدف خود و یا در جای دیگری برای کسب درآمد بیشتر سرمایه گذاری کنید. این کار به شما کمک می کند منابع درآمدی جدیدی به دست بیاورید. درآمدهایی که ممکن است برای به دست آوردن آن ها لازم نباشد حتی کار کنید.

پیشنهاد ویژه:

با خرید و مطالعه کتاب کتاب جاده را روشن ببین، آینده ای روشن بسازید ...

امتیاز دهی به مقاله



مسابقه

شرکت کننده ها: 6 نفر

1. اسد حاتمی
2. مریم فتحی نژاد چغاسبزی
3. زهرا مصری
4. پریا صفی
5. مونا عموزاده
6. معصومه بازیار

به قید قرعه، به 3 نفر از کسانی که به سوال زیر پاسخ دهند، هر کدام 50000 ریال اهدا می شود. (قرعه کشی بین همه شرکت کنندگان)

شروع مسابقه: 1401/7/30    پایان: 1401/8/30


سوال) به نظر شما بهترين راه پس انداز کدام است؟







برای شرکت در مسابقه ابتدا به پنل خود وارد شوید. ورود
این مسابقه به پایان رسیده است.

برنده ها: 1) مریم فتحی نژاد چغاسبزی   2) پریا صفی   3) معصومه بازیار   

 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره چطور پس انداز کنیم؟ نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (1)
ترتیب
محمدرضابهجتی کد: 60

۱

پاسخ
1401/8/21
تیم پشتیبانی کد: 61

اگر منظور شما شرکت در مسابقه است، باید در بخش مسابقه شرکت کنید (کمی بالاتر)، کامنت شما به منظور شرکت در مسابقه محسوب نخواهد شد.

پاسخ
1401/8/21
ans_result_61
ans_result_60
کلمات کلیدی: چطور پس انداز کنیم؟