یادگیری خرد یا میکرولرنینگ چیست ؟
میکرولرنینگ (ساخته شده از کلمه «میکرو» به معنی کوچک) بدان معناست که همه مواد آموزشی در آموزش مجازی در مقادیر کوچک که بتوانید در مدت کوتاهی آن را بفهمید (برخلاف کتاب های قطوری که باید در مدرسه می خواندید یا کلاس های آموزش مجازی با محتوای سنگین که در طبقه بندی «ماکرو» قرار می گیرند)، ارائه می شود.
در این متن خلاصه سعی می کنیم به معرفی یادگیری خرد پرداخته و به این سوال که میکرولرنینگ چیست پاسخ دهیم و چگونگی تأثیر این نوع از یادگیری در افزایش بازدهی و سود مجموعه ها را بررسی کنیم. امروز مسئله فراگیران مدرن را باید با رویکرد مدرن پاسخ داد.
یادگیری خرد:
روش تحلیل، طراحی، توسعه، اجرا و ارزیابی برنامه های آموزشی ما را تغییر می دهد.
از ما می خواهد از تکنولوژی های جدید استفاده کنیم که به فراگیران یک تجربه قوی و متمرکز به شیوه ای ساده و مقرون به صرفه از لحاظ هزینه و زمان ببخشد.
متخصصان آموزش و توسعه را مجبور می کند تا در خصوص مشتریان و اینکه شغلشان باید دقیقا چه باشد، تجدیدنظر کنند.
تکه های میکرولرنینگ می توانند به هم متصل شوند یا به تنهایی به کار بروند، اما باید بتواند در هر زمان و توسط هر کسی مورداستفاده قرار گیرد. به طور ایده آل می تواند در یک مخزن قرار گیرد تا به سرعت در دسترس قرار گیرد.
ویژگی های میکرولرنینگ چیست ؟
میکرولرنینگ چه به صورت غیررسمی باشد و چه به عنوان بخشی از تجربه یادگیری ساختاریافته، چند ویژگی دارد:
اختصار: رویدادهای یادگیری خرد کوتاه هستند، گرچه مدت زمان مشخصی ندارند.
تکه تکه بودن: با توجه به هدف یادگیری خرد و اختصار آن، میکرولرنینگ بر ایده، مفهوم یا موضوع محدود تمرکز دارد.
تنوع: محتوای یادگیری خرد می تواند به شکل ارائه (presentation)، فعالیت (activity)، بازی، بحث، ویدئو، آزمون، فصل کتاب یا هر فرمت دیگری که موجب یادگیری فرد می شود، باشد.
انعطاف پذیری: به فراگیران این امکان را می دهد تا از هر ابزاری که می خواهند برای یادگیری استفاده کنند. این با سبک زندگی و شیوه های یادگیری فراگیران مدرن همخوانی دارد.
جذاب برای همه: یادگیری خرد فراگیرانی را از هر نسل و ملیتی به خود جذب می کند.
قابل دسترس برای فراگیر در حین کار: برای فراگیر در جریان کارش قابل دسترسی است، بنابراین می توانند در همان لحظه که نیاز دارند، به آن دسترسی داشته باشند.
عمل گرا بودن: می توانید تکه های آموزشی طراحی کنید که به فراگیران در یادگیری، حل مشکل، ارتقا، تمرین و به کارگیری موفقیت آمیز آن در کار کمک کند.
سازگار با نیازهای آموزشی: می تواند تک قسمتی یا به عنوان مجموعه تکه های مرتبط با هم در راستای مسیر یادگیری، ارائه شود.
قابلیت شخصی سازی: تکه تکه بودن میکرولرنینگ شما را قادر می سازد تا مسیر یادگیری برای فراگیران را شخصی سازی کنید. آنها بر اساس مهارت، نقش یا ترجیحات خود می توانند آموزشی که می خواهند را دریافت کنند.
قابلیت بروزرسانی و انتقال مجدد سریع
در ادامه به مزیت های عمده یادگیری خرد می پردازیم:
تکه تکه بودن میکرولرنینگ شما را قادر می سازد تا مسیر یادگیری برای فراگیران را شخصی سازی کنید.
مزایای میکرولرنینگ چیست ؟
زمان بسیار کمتری صرف یادگیری می شود
هر جلسه یا بسته یادگیری خرد زمان بسیار کمی را از فراگیر می گیرد. همه چیز هم از همان نام خُرد نشأت می گیرد که ایده اصلی این نوع یادگیری است. در شرایطی که یک کارگاه آموزشی در روز حدود 6 ساعت از فراگیر زمان می گیرد، یک بسته آموزش خرد حداکثر 5 دقیقه طول می کشد. خوب زمان که کوتاه شده است و هزینه تولید محتوای آموزشی هم که بسیار کم است. در مقایسه با آموزش الکترونیک سنتی این زمان و هزینه قابل مقایسه نیست و این یک گام مهم در کاهش هزینه ها و افزایش کارایی و در نهایت بازده و سود سازمان ها و شرکت هاست.
تنوع: چه برای یادگیری ساختاری و چه غیرساختاری، میکرولرنینگ پتانسیل استفاده از روش ترکیبی را دارد.
سهولت جستجو: تکه های کوچک محتوای آموزشی می توانند جهت سهولت در جستجو، دسترسی و استفاده مجدد، برچسب گذاری شوند.
انعطاف پذیریک: دوره های یادگیری خرد می توانند همه موضوعاتی که یک آموزش مجازی عادی دارد، پوشش دهند، فقط به روش کوچک و تکه تکه شده. می توانید دوره هایی بسازید که یک نمای کلی از موضوع بدهد یا برای موضوعات پیچیده، یک دوره کامل بسازد.
جذاب بودن برای فراگیران: یادگیری خرد یکی از جذاب ترین روش های یادگیری است. بیشتر مانند چک کردن شبکه های اجتماعی محبوب در گوشی هوشمند است تا یک مطالعه جدی در روش های معمول آموزشی.
آزادی بیشتر به فراگیران: آموزش های آنلاین منظم که از دوره های آموزشی با متن سنگین استفاده می کنند، برای مطالعه در بازه کوتاه مناسب نیستند. از طرفی دیگر، یادگیری خرد سبب می شود فراگیران از آموزش اتفاقی در هر زمان که وقت خالی دارند، لذت ببرند. از آنجایی که دوره های میکرولرنینگ کوچک هستند، آسانتر دانلود می شوند و در مواقعی که آفلاین هستید نیز می توانید مورداستفاده قرار دهید.
معایب میکرولرنینگ چیست ؟
فقدان تحقیقات: تحقیقات کافی در خصوص اینکه آیا یادگیری خرد برای دستیابی به اهداف آموزشی بلندمدت مناسب است یا خیر، صورت نگرفته است.
قطعات آموزشی: برای اهداف آموزشی بلندمدت ممکن است قطعات آموزشی در کنار هم قرار بگیرند که با هم سنخیتی ندارند.
فقدان به هم پیوستگی شناختی: نمی توانیم مطمئن شویم که فراگیران به خوبی محتوا را از یادگیری خرد به هم پیوند می دهد تا یک مدل ذهنی مناسبی بسازند.
احتمال سردرگمی: در صورتی که میکرولرنینگ شامل طیف متنوعی از فرمت ها باشد، برخی فراگیران ممکن است در سوئیچ کردن بین آنها دچار مشکل شوند.
برای مفاهیم پیچیده مناسب نیست: واحدهای یادگیری خرد برای ارائه اطلاعات ساده بسیار خوب است، اما لزوما برای مفاهیم پیچیده بهترین انتخاب نیست. امکان پذیر است اما به تلاش بیشتری نیاز دارد. برای مثال، نیاز دارید مفهوم را به بخش های ساده تقسیم کنید. یک دوره آموزشی کوچک راه بسیار خوبی برای دستیابی به چشم انداز خوب به موضوع است.
مناسب آموزش عمقی نیست: اگر موضوعی دارید که نیازمند مطالعه عمقی است، ممکن است میکرولرنینگ بهترین رویکرد برای شما نباشد. برای مثال می توانید از آن برای یادگیری مکالمه آلمانی استفاده کنید، اما نه برای مطالعه ادبیات آلمانی. در بسیاری زمینه ها، به خصوص آموزش کسب و کار، یک دوره کوتاه آموزش خصوصی چیزی است که شما نیاز دارید.
فراگیران موقتی: اگر فراگیران بدانند ملاقات هایشان کوتاه مدت خواهد بود، ممکن است از پردازش کل محتوای دوره خودداری کنند.
موانع تکنولوژی: از آنجا که بسیاری از دوره های یادگیری خرد به بهترین نحو توسط تکنولوژی های وب ارائه می شود، و اغلب برای تبلت یا گوشی های هوشمند نیز بهینه سازی شده اند، گویی این یک حکم قطعی است که فراگیران با تکنولوژی ها راحت هستند.
لزوم استفاده از میکرولرنینگ چیست ؟
امروزه کارمندان در بسیاری از مشاغل پیچیده نیازمند بالا بردن دانش کاری شان هستند. اطلاعات موردنیاز آنها آنقدر به سرعت تغییر می کند که قابل تدریس در کلاس های درس معمولی نیستند. از طرفی دوره های آموزش مجازی که چرخه توسعه طولانی مدت دارند نیز بلافاصله پس از انتشار، تاریخ مصرفشان تمام می شود.
در سال 2014، Deloitte دریافت که کارمندان به طور متوسط روزانه 110 ایمیل پاسخ می دهند، اما نمی توانند در هفته بیشتر از 24 دقیقه برای آموزش خود وقت صرف کنند. این تقریبا یک درصد از 40 ساعت هفته کاری است. در واقع محیط های کاری مدرن با دوره های آموزش مجازی 30 دقیقه ای سازگاری ندارد.
محیط آموزش سنتی به سرعت جای خود را به برنامه های آموزش مجازی در شرکت ها داده است، که این امر به دلیل نیاز به رشد حرفه ای سریع رخ داد.
سخن آخر...
حال پس از اشاره به همه این موارد و در شرایطی که شما صرفه جویی زیادی در برگزاری آموزش های تکمیلی، بازآموزی و هزینه های ناشی از کاهش کارایی و از دست دادن مزایای رقابتی داشته اید، می توانید قدم های بزرگی را در افزایش سودآوری سازمان خود بردارید. اما آیا به همین راحتی است؟ یعنی آموزش های 5 دقیقه ای تولید کنیم و سودآوری را افزایش دهیم. قطعاً این طور نیست. تنها وقتی که این ساختار یادگیری به عنوان استراتژی اصلی آموزش سازمانی شما قرار گیرد و به طور مستمر بهینه سازی و توسعه یابد، می تواند راهکاری مهم برای افزایش سودآوری شود.